Hűtés klímatechnikai vizsgálat


A hőkamerás hűtés klímatechnikai vizsgálat lényege hogy, az esetleges hiba keresését üzem közben is megtehetjük . Megmérhetjük a kompresszorok fej hőmérsékletét, következtethetünk a kondenzációs, elpárolgási hőmérsékletre a csőfelület hőmérsékletérőről tudva az adott hűtőkör normál üzemi adatait. Továbbá ellenőrizhetjük szellőzőgépek légkezelők működését, azok hőcserélőit ventilátormotorjait, csapágyazásokat A hőkamera segítségével rendkívül leegyszerűsödött ez a feladat mert, minden jellegű hiba feltárható mely hőmérséklet változással jár.


A kamera <0,1c hőmérséklet különbséget is megjelenít színes képben melyről hagyományos digitális és hő fénykép készül. Ezek a legapróbb részletekig kiértékelésre kerülhetnek kollégáink partnereink által. A képek kiértékelése után magyarnyelvű szoftveres vizsgálati jegyzőkönyv készítünk, melynek adatait módosítani nem lehet. Így ez bizonyos vitás esetekben döntő érv lehet különböző fórumokon .


További előny,hogy az adatként mentett képek akár több év múlva is újraértékelhetők vagy későbbi képekkel összevethetőek.


Klíma hűtés légtechnikai vizsgálat:


- elpárolgási, kondenzációs hőmérséklet

- kompresszor fejhőmérséklet

- ventilátorok csapágyazása

- csővezeték szigetelés

- villamos alkatrészek zárlata kontakt hibája

- légtechnikai csővezetékek kezelt levegő vesztesége

- légcsatorna szigetelési hiányosságok