Elkapkodott klímavásárlás hátrányai + A Megoldás:

 

Nem kérdés, tény:

  

A legnagyobb nyári kánikulában vásárolunk klímát.

  

 

Minden előzetes informálódás nélkül berohanunk valamelyik hyper-supermarketbe vagy barkácsüzletbe, ahol szakértői segítség hiányában leginkább az ár alapján kiválasztjuk az épp készleten lévő légkondícionáló berendezések egyikét.

  

Hazaérve hosszasan böngésszük a légkondi felszerelési útmutatóját, majd szerszámok és szakértelem nélkül úgy döntünk, hogy megpróbálunk szakembert keríteni, akik többnyire ilyenkor a leginkább elfoglaltak.

  

Ha találunk is klímaszakit, nem biztos, hogy szakértelme csúcsán álló klímaszerelőbe futunk bele. Komoly szakértelmet kíván például a vákumozási eljárás, amely nagy mértékben befolyásolja a vásárolt klímaberendezésünk élettartamát, ugyanis a csőrendszerből el kell távolítani a benne levő párát, ellenkező esetben a rendszerben levő hűtőgáz elsavasodik és "szétmarja" a klímaberendezés kompresszorát.

  

Aki pedig "csak felcsavarozza a klímát", és nem vállal garanciát a néhány órával vagy akár egy évvel később jelentkező, szakszerűtlen telepítésből adódó, szavatossági problémák megoldására, akkor joggal érezhetjük, hogy erősen át lettünk ejtve.

  

Ön ne járjon pórul!

 

   

1. Időben nézzen körül a klímapiacon!

  

Felújításkor, átépítéskor, renováláskor kérjen ingyenes tanácsadást a későbbi klímák helyének hatékony elhelyezéséhez.

Ha teheti, akkor télen, tavasszal vagy ősszel legyen előrelátó.

Ha már itt a nyári kánikula és az elviselhetetlen meleg miatt nem tudja kipihenni magát, akkor mindenképp türelemmel és megfontolt higgadtsággal válassza meg a megfelelő szakembert és légkondicionáló berendezést.

Ha a klimatizálandó helység sajátoságai (tetőtér, keleti vagy nyugati fekvés, nagy ablakfelületek, helység mérete és rendeltetése, helységben lévő hőtermelő egységek hőkibocsátása, belmagasság, stb.) problematikussá teszik a megfelelő klíma berendezés kiválasztását, akkor a légkondi vásárlása előtt mindenképpen kérjen ingyenes felmérést, terepszemlét szakembertől.

 

Vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel!

  

 

2. Komplexen mérlegeljen!

  

Ár

  

Az ár nagyon fontos információ. Nem csak azért, mert a pénztárcánk mérete nagyjából fix, hanem azért is, mert a magasabb ártól magasabb minőséget, profi klímaberendezést, megbízhatóan üzemelő légkondit remélünk. Ezzel a klímaforgalmazók és légkodícionáló berendezés gyártók is tisztában vannak.

  

A legjobb ár kategória nálunk nem csak a legolcsóbb árat jelenti, hanem a lényeges paraméterek figyelembevételével kialakítható legkedvezőbb árat.

  

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

 

Az ár mellett egyéb lényeges paramétereket is vegyen figyelembe!

  

Garancia

  

Lényeges tudnunk, hogy a klímagyártó mennyi és milyen garanciát vállal az adott készülékre. Tisztában kell lennie vele, hogy a garancia elvesztését jelentheti a légkondi nem szakember általi üzembehelyezése, telepítése.

  

Típus

  

Itt egyáltalán nem a többet reklámozott vagy ismertebb márkanévre és típusra kell gondolnia, hanem arra, hogy kifutó (gyártása megszűnt) klímatípusról vagy épp újdonságról (újonnan fejlesztett) van-e szó. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Például a kifutó légkondi típus már kitesztelt, tökéletesített változat ugyan, de lehet-e majd később alkatrészeket kapni hozzá. Az épp piacra kerülő klímánál biztosan lesz alkatrészutánpótlás, és nyilvánvalóan valamilyen lényeges újítást tartalmaz, de még nem biztos, hogy teljes egészében kitesztelt. Mindenképpen szakembertől kell informálódnia ezekben a lényeges kérdésekben.

  

Működési elv

  

Két változata van: Ki-be (ON-OFF) kapcsolós klíma és az INVERTERES légkondícionáló.

Jobb az inverteres klíma mint a ki-bekapcsolós?


Olvassa el erről szóló cikkünket! Klikk >>

  

Energiaosztály

  

A, B, C, D, E és F energiaosztály megjelöléseket használ a klímaipar. Mint a többi háztartási nagygépnél is (mosógép, hűtő, stb.), azt jelöli a klímagyártó, hogy mennyire gazdaságos a légkondicionáló üzemeltetése az áramfogyasztás szempontjából. Az A-val jelölt energiaosztályú klímák üzemelése a leghatékonyabb, az F-fel jelölt légkondik energiafelhasználása a legkevésbé hatékony. Mindig mérlegelje a vásárolni kívánt klímaberendezés energiaosztályát!

  

Teljesítmény

  

Az alábbi teljesítménykategóriákat használja a légkondicionáló ipar:

  

2 KW-os klíma

2,5 KW-os klíma

3,5 KW-os klíma

5 KW-os klíma

7 KW-os klíma

7 KW feletti klíma

 

Általában 10 négyzetméterre kell 1 KiloWatt hűtőteljesítménnyel számolni. Ám amint azt e cikkünk 1. pontjában is részleteztük, a klimatizálandó helység sajátosságai nagy mértékben befolyásolhatják a fenti számítást.

  

Kérje szakembereink segítségét!

 

3. Rangsorolja az Ön számára lényeges klímakiválasztási szempontokat!

  

Ha például Önnek fontosabb, hogy ne "csak" hűtse, hanem szűrje is a levegőt a választandó légkondi, de emellett legyen optimális az energiafelhasználása, és a helység méretéből adódóan nagyobb teljesítményű készülékre van szüksége, továbbá a pénztárcája szabott kereteket tesz lehetővé, akkor mindenképp kérje szakember segítségét. Nem kell klímaszakértővé válnia ahhoz, hogy a legjobb döntést hozza meg!

  

Forduljon szakszerű segítségért munkatársainkhoz!  

 

4. Vásároljon közvetlenül a klímaszakértőtől!

  

A klímapiac hazai fellendülése folytán egyre többen értékesítenek légkondicionálóberendezéseket, sajnos sok esetben ehhez nem rendelkeznek megfelelő szakmai tudással, de ami még fontosabb, nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal a klímaberendezéseket illetően. Pedig a klímaértékestés dinamikus növekedésével szélesedik a klímagyárak kínálata is.

  

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy hatásos és megbízható segítséget nyújtsunk partnereinknek, vásárlóinknak és a hozzánk forduló klímavásárlást fontolgató érdeklődőknek. Ezért komoly összegeket fordítunk szakembereink folyamatos képzésére, klímagyárak meglátogatására a világ bármely területén, nemzetközi szakmai konferenciákon történő részvételre, hogy naprakész tudásunkat vásárlóink szolgálatába állíthassuk.


Azok a barkácsüzletek vagy hypermarketek vagy gombamód elszaporodó klímaértékesítők, akik csupán a légkondicionáló berendezések leírásaiból tájékozódnak sokszor téves információkkal szolgálnak egy-egy klímaberendezéssel kapcsolatban.

  

Nem hisz nekünk? Tegyen próbára!