Jobb az inverteres klíma mint a ki-be kapcsolós ?

Jobb az inverteres klíma mint a ki-be kapcsolós?

  

Mi az az inverteres klíma és mi a ki-bekapcsolós?

Miért lenne jobb az inverteres? Csak mert újabb?

Nem fogyaszt túl sokat azáltal, hogy nem kapcsol ki?

  

Ezeket a kételyeket mindenképp szeretnénk eloszlatni cikkünkben, amelyben a két működési elv közötti leglényegesebb, a vásárlási döntést befolyásoló különbségeket szedtük össze Önnek.

  

Működési elv szempontjából a légkondicionáló berendezések lehetnek:

  

1. Ki-be kapcsolós (on/off) klímák (régebbi vagy hagyományos típusok)

2. Inverteres légkondik (újabb típusok)

  

 

Invertertechnológiával működő klíma előnyei

  

Az ilyen működési elven alapuló klímáknak nincs szükségük a szokásos 15-20 Amperes indítási áramlökésre, így a régi építésű és a panellakások viszonylag gyengébb villamoshálózata is elbírja az inverteres légkondit, mivel lassú felfutással indul az üzemelése.

Nincs szükség a lakás átkábelezésére vagy látványromboló hosszabbító használatára az otthonában, tehát telepítése költségkímélőbb és nem rontja az esztétikai élményt.  

Mindig csak annyi villamosenergiát vesz fel a hálózatból, amennyi a felmelegedés leküzdéséhez szükséges, ezért akár 40% is lehet az energiamegtakarítása.  

Ha felmelegedett lakásába érkezik haza az inverter képes lényegesen nagyobb teljesítmény leadására késztetni a berendezést, kb. 125%-ra  túlpörgeti, ezért gyorsabban képes lehűteni a felmelegedett lakást.

 Az alacsonyabb terheléssel való üzemelés következtében mérséklődik a klímaberendezések használatakor jelentkező levegőkiszáradás-effektus, ezért légzőszervi megbetegedésben szenvedők részére is javasolt, hiszen számukra kiemelten fontos a páradúsabb levegő.

 Javítja az érezhető teljesítmény-relatív teljesítmény hányadosát azáltal, hogy a relatív magas elpárolgási hőmérséklet miatt sokkal kevesebb energia fordítódik a nedvesség kicsapatására.

A lecsökkent cseppvíz kiválasztás miatt a beltéri egységben és a cseppvízcsőben is jelentősen csökken a gombásodás veszélye. /Legionella kockázat/

 Felépítéséből adódóan, ha a helység hőmérséklete közelít a beállított értékhez, a készülék elkezdi csökkenteni a leadott (ezáltal a felvett) teljesítményét, a hőmérsékletcsökkenés lelassul, ezért a helységben a hőmérséklet közel állandó értéken marad, pontos teljesítményszámítás esetén, ha a beáramló hőmennyiséggel egyensúlyt tart a gép teljesítményével, megszűnik a nagy hőmérsékletingadozás, amely a ki-be kapcsolós gépekre jellemző.

A folyamatosan alacsony teljesítménnyel való üzemeltetés sokkal kevésbé veszi igénybe a készülék mozgó-kopó alkatrészeit, mint az állandó ki-be kapcsolás ezért az inverteres klímaberendezés várható élettartama sokkal hosszabb a hagyományos készülékekénél.

  

Kérjen személyre szabott árajánlatot!